Country musikere vi mistede for tidligt

Country musikken har desværre mistet mange talenter i en alt for tidlig alder, og i denne artikel kan du læse om tre kunstnere, som vi savner den dag i dag.

Justin Carter

For nylig mistede den amerikanske country-stjerne Justin Carter livet i en for tidlig alder som blot 35-årig. Carter mistede livet på tragisk vis under indspilningen til sin nye musikvideo. I forbindelse med indspilningen gik sangerens pistol, der bare skulle have været en rekvisit i videoen, af i lommen, og den ramte sangeren i øjet.

Justin Carter nåede ikke at udgive mange sange, men han var vild med musik af Clay Walker og Garth Brooks, og sangeren, som var vokset op i Texas, var blevet spået til at blive en af de næste store country-stjerner. Han havde netop skrevet under på en kontrakt med pladeselskabet Triple Threat Management før den tragiske død.

Patsy Cline

Patsy Cline mistede livet i en flyulykke i en alder af blot 30 år. Cline nåede i sin korte levetid at blive til en af de mest succesrige og anerkendte sangerinder i USA. Hun banede vejen for country sangerinder, som arbejder med country pop, og i nyere tid har sangerinder som Reba McEntire og LeAnn Rimes også nævnt Cline som deres inspiration.

Cline havde optrådt til en velgørenhedsbegivenhed ved Soldiers and Sailors Memorial Hall i Kansas City i Kansas den 3. marts 1963, kort før sin død. Her optrådte hun for familien af DJ’en Jack “Cactus” Call, der havde mistet livet i en bilulykke en måned før.

Cline var rejst til Kansas med influenza, og alligevel optrådte hun tre gange samme dag på grund af den store efterspørgsel. Dagen efter kunne Cline ikke flyve hjem, da der var meget tåget omkring Fairfax Lufthavnen, som hun skulle flyve fra. Cline var blevet tilbudt at køre sammen med nogle andre tilbage til Nashville på en tur, der ville tage intet mindre end 16 timer, men Cline havde takket nej tak til tilbuddet ved at sige “Du behøver ikke at bekymre dig om mig, når tiden er inde for mig, vil tiden være inde for mig.”

Den 5. marts drog hun mod lufthavnen og gik ombord på det fly, der på tragisk vis styrtede ned i en skov på grund af vejret. Flyet blev fundet ca. 140 km fra Nashville, hvor det skulle have landet. Flere tusinde mødte op for at sige farvel til den unge sangerinde, der mistede livet alt for tidligt.

Gram Parsons

Gram Parsons blev desværre en del af Klub 27, som er klubben for såvel kendte som ukendte musikere, der har mistet livet som 27-årig. Parsons mistede livet den 19. september 1973, halvanden måned før sin 27-årige fødselsdag. Parsons er anerkendt for at starte country rock og alt-country, inden han døde af en overdosis af morfin og alkohol i Joshua Tree Park i Californien den tragiske septemberdag.