Historien om Carrie Underwood

Carrie Marie Fisher er bedre kendt som sangstjernen Carrie Underwood, der vandt American Idol i 2005. Hurtigt blev den unge sangerinde fra Muskogee i Oklahoma til en af de mest succesrige countrystjerner nogensinde.

Underwood debuterede med sangen “Inside Your Heaven”, som er skrevet af amerikanske Savan Kotecha og de to svenskere Andreas Carlsson og Pelle Nylén. Desmond Child producerede singlen, der gik hen og slog alle rekorder ved at blive historiens eneste countrysang, der er debuteret på førstepladsen på den amerikanske hitliste US Billboard Hot 100.

Underwood har siden debuten været nomineret til mere end 300 priser over hele verden, og hun har vundet over halvdelen af dem. Sidste år blev hun kåret som årets kvindelige country artist ved American Music Awards og det var 11. gang, hun var nomineret prisen, som hun nu har vundet seks gange. Ved American Music Awards har Underwood også skrevet historie, da hun er den eneste artist nogensinde, der har vundet prisen for årets countryalbum for alle de albums, som hun har udgivet.

Carrie Underwood diskografi

Underwood har udgivet seks albums mellem perioden 2005 og 2018. Hun debuterede med “Some Hearts” i 2005, og det album blev det bedst sælgende album i USA i alle genre i 2006. På albummet finder vi hits som den førnævnte “Inside Your Heaven” samt “Jesus, Take the Wheel”, “Wasted” og “Before he Cheats”. I 2009 annoncerede Billboard at albummet var det bedst-sælgende country album i hele årtiet, og at det også var i top 20, når det kom til alle genrer.

Efter den store succes med debutalbummet blev det tid til opfølgeren, som endte med at blive “Carnival Ride”, der kom på gaden i 2007. Her fik Underwood en større rolle i sangskrivningen og hun samlede nogle af de bedste sangskrivere i Ryman Auditorium i Nashville hvor de skrev hits som fx “So Small”, “All-American Girl”, “Last Name” og “Just a Dream”.

I 2009 udgav Underwood “Play on”, som kom på gaden før jul det år. Albummet debuterede på førstepladsen på Billboard 200 og det solgte intet mindre end 318.000 eksemplarer i den første uge. På verdensplan har “Play on” solgt mere end tre millioner, og det inkluderer hits som fx “Undo it” og “Cowboy Casanova”, som vi tidligere har skrevet om her på siden.

I 2012 udgav Underwood sit fjerde studiealbum “Blown Away”, som tog hende et år at færdiggøre. Den amerikanske country stjerne ønskede at gå i en ny retning, og det fik hende til at skrive “mørkere sange”, som fx “Two Black Cadillacs”, der handler om to kvinder, der opdager at de er i et forhold med den samme mand. Albummet byder også på “Blown Away”, som handler om en datter, der låser sig selv inde i stormkælderen, mens hendes alkoholiske far er gået kold på sofaen, mens der en tornado på vej i retning mod huset.

Underwoods femte studiealbum “Storyteller” kom på gaden i 2015. Den amerikanske stjerne gik i gang med at arbejde på albummet i 2014, men hun holdt en pause, da hun blev gravid med sit første barn sammen med ægtemanden, ishockeyspilleren Mike Fischer. Underwood gik tilbage til sin mere afslappede stil og arbejdede med dygtige sangskrivere som fx Ashley Gorley, Hillary Lindsey og Mark Bright, som hun tidligere havde arbejdet med.

Det seneste Underwood-værk kom på gaden i 2018 og her er der tale om “Cry Pretty”. I forbindelse med udgivelsen af albummet fortalte Underwood omverdenen, at hun følte sig stærkere og mere kreativ end nogensinde før, og derfor var der tale om et følelsesladet og ægte album med masser af sjæl, men også sjov. Albummet byder blandt andet på “Cry Pretty”, “Love Wins” og “Southbound”, som vi kan anbefale, at du lytter til.