Her på siden vil du kunne læse om country musikken ved at læse om historie, artister, hits og meget mere. I denne artikel kan du komme godt fra start ved at læse nogle sjove fakta om country musik, som du sikkert ikke havde kendskab til i forvejen.

Countrymusik blev født i Bristol, Tennessee

Det siges, at country musikken blev startet op i Bristol, Tennessee, som anses som country musikkens fødeby. Her indspillede the Carter Family og Jimmie Rodgers de første country hits i 1927.

Men faktisk var det lige ved at gå galt. Rodgers mødte op til en indspilning sammen med resten af bandet Tenneva Ramblers, og her endte han i en voldsom diskussion med bandet, som smed ham ud. Derfor indspillede Tenneva Ramblers og Jimmie Rodgers hver for sig den dag, og i sidste ende var det kun Rodgers, der endte med at blive til en stjerne.

Da præsidenten optrådte i Grand Ole Opry

I 1947 fik The Grand Ole Opry House ekstra fint besøg, da den amerikanske præsident Richard Nixon satte sig op på scenen for at spille “God Bless America” på et piano.

Nashville er country musikkens by

Nashville har været country musikkens hjemmebane siden 1940, men sådan har det ikke altid været. I begyndelsen i 1920’erne havde country centrum i Atlanta, som var en større by, med flere indbyggere og en større kommerciel infrastruktur, som blandt andet gjorde det nemmere at blive spillet i radioen.

Dallas blev en trussel for Nashville i 1950’erne, men det blev der sat en stopper for, da produceren og ejeren af et af de største musikstudier i Dallas døde af inhalering af et kemikalie, der blev brugt i forbindelse med indspilningen.

Da country musikken døde

Man kan sige, at ligesom popmusikken har en dag, hvor musikken døde, da Buddy Holly, Ritchie Valens og the Big Bopper døde i en flyulykke, findes der en tilsvarende dag i country musikken, selvom genren stadigvæk er mere end levende i dag. I 1963 døde Hawkshaw Hawkins, Cowboy Copas og Patsy Cline, da deres fly styrtede ned i Camden, Tennessee. Den historie kan du læse mere om i en anden artikel her på siden.

George Strait – kongen af country

Mellem 1982 og 2009 havde George Strait mere end 60 hits på førstepladsen, og det var mere end enhver anden artist.

Cruise slog alle rekorder

Florida Georgia Line slog alle rekorder, da de lå på førstepladsen på Billboards country hitliste i 24 uger i træk i 2012. Her slog de den tidligere rekord af Eddy Arnold, som toppede med “I’ll Hold You in My Hear (Til I can Hold You in My Arms) tilbage i 1947.

Men bandet mistede i en kort periode deres rekord. I 2017 lå Sam Hunts hit “Body Like a Backroad” på toppen af hitlisten i intet mindre end 34 uger. Måske motiverede det bandet til at samarbejde med Bebe Rexa, som hjalp dem med at genvinde deres rekord takket været hittet “Meant to Be”, som lå på førstepladsen i 50 uger i træk.

Efter 50 uger blev Rexa og Florida Georgia Line væltet af pinden af “Lose It” af Kane Brown, som kom på gaden i sommeren 2018.

Er Shania Twain dronningen af country?

Shania Twain slog også rekorder, da hendes album “Come on Over” fik platin tyve gange i 1997. Albummet blev til det bedst sælgende countryalbum nogensinde, og det lå i top ti på country album hitlisten i næsten tre år i træk.